Autoškola Car od nedavno vrši upise na tečaj stjecanja početnih kvalifikacija i periodičke izobrazbe (COD 95) po ovlaštenju Ministarstva pomorstva, prometa i infrasktrukture! Tečajevi se održavaju prema dogovoru prilagođenom potrebama polaznika. Više informacija pročitajte u nastavku, a prijavnicu možete ispuniti na dnu stranice.

Od 1. srpnja 2013. godine u skladu s novim Zakonom o prijevozu u cestovnom prometu (NN 82/13), a koji je usklađen s Direktivom 2003/59 EZ, profesionalni vozači državljani RH te vozači državljani trećih država koji su zaposleni u tvrtkama s poslovnom nastanom u RH, moraju imati početne kvalifikacije i redovito se osposobljavati kroz obveznu periodičku izobrazbu:

– svi vozači koji upravljaju vozilom za koje je potrebna vozačka dozvola kategorije C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D i DE

– vozači autotaksi vozila i vozači koji obavljaju javni prijevoz putnika

Dokazom stečene kvalifikacije za vozaća u skladu sa člankom 12. Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, smatra se vozačka dozvola u koju je upisan “kod 95”. Policijska uprava nadležna za izdavanje vozačke dozvole na temelju Svjedodžbe o stečenim početnim kvalifikacijama ili na temelju Svjedodžbe o periodičkoj izobrazbi u vozačku dozvolu upisuje “kod 95”

Stjecanje početnih kvalifikacija je propisano člankom 7. Zakona o prijevozu u cestovnom prometu – početne kvalifikacije stječu se:

  1. provjerom znanja
  2. ubrzanim stjecanjem početnih kvalifikacija

Provjera znanja sastoji se od teorijskog i praktičnog dijela ispita. Nakon položenog ispita, provjerom znanja izdaje se svjedodžba o stručnoj osposobljenosti o početnim kvalifikacijama.

Ubrzano stjecanje početnih kvalifikacija obuhvaća pohađanje tečaja i provjeru znanja. Nakon položennog ispita izdaje se SSO o ubrzanim početnim kvalifikacijama
Po završetku obuke koja traje 35 sati, vozačima se izdaje svjedodžba kojom se potvrđuje periodička izobrazba (SSO o periodičkoj izobrazbi).

Kontaktirajte nas

Autoškola Car Rijeka

Autoškola CAR posluje pod nazivom tvrtke “Car” d.o.o. Rijeka, autoškola od 1. Kolovoza 1993. Sa sjedištem u Vukovarskoj 56,Rijeka nalazimo se u centru grada ispod tehničko strojarskog fakulteta i kemijsko tehničke srednje škola na glavnoj cesti koja vodi iz pravca grada prema Podmurvicama.

Kontakt podaci

}

PON-PET:

08:00-20:00 h

}

SUB:

8:00-13:00 h

Gdje smo?

Rijeka, Vukovarska 56

Rijeka, Marinići (poligon)